Quelle expérience… Herve 2018.

Ook dit jaar gingen 88 derdejaars de uitdaging aan: een weekendje taaluitwisseling met het Collège Royal Marie-Thérèse.

Vanaf september begonnen de leerkrachten Frans aan hun zoektocht naar dé Waalse ‘match’ voor onze leerlingen: Wat zijn jouw hobby’s? Heb je huisdieren? Een meisje of jongen als correspondent(e)? Na het vinden van een geschikte correspondent werd de eerste brief (inderdaad, we sturen nog steeds brieven!) verstuurd en al snel kregen de zenders én ontvangers zin om te corresponderen.

Op 23 februari was de dag eindelijk gekomen om met onze nieuwsgierige derdejaars met de bus richting Herve te vertrekken. Omstreeks 16u15 kwamen we aan en werden we onmiddellijk ontvangen door de leerkrachten en leerlingen van het college. Leuk weetje is dat verschillende meisjes en jongens niet eens uit de bus durfden omdat ze toch wel wat zenuwen hadden om hun correspondent te ontmoeten. Spannend!

Na de korte kennismaking konden we deelnemen aan enkele activiteiten. Er was keuze uit: een escape room, dessertjes maken, voetbal en karaoké/muziekquiz. Zo leerden we elkaar al snel kennen en werden de eerste Frans-Nederlandse zinnetjes opgebouwd. Na een lekker avondmaal konden we onze dansbenen gebruiken tijdens een superfijne fuif tot wanneer de ouders van onze correspondenten ons kwamen halen. Die nacht, de voor-en namiddag konden onze leerlingen doorbrengen bij hun correspondent thuis en werd een leuke activiteit voor hen georganiseerd. Wat een ervaring…

Zaterdag keerden we om 15u terug huiswaarts. Nog snel afscheid nemen, en français met een kus of gewoon een dikke knuffel en in de bus vertelden we onze verhalen over de korte maar heel fijne uitwisseling met Herve. A la prochaine!

 

Terug naar overzicht